Letselschade beoordelen

Ga terug

Het claimen van letselschade start met het laten beoordelen van de schade door onze specialisten. Letselschadejuristen beoordelen of de opgelopen schade verhaalbaar is, informeren jou over de gang van zaken en houden nauw contact gedurende het proces. Wij proberen zoveel mogelijk voor jou uit handen te nemen. Zo kan jij je richten op je herstel. 

Recht op letselschade

Stak je over bij groen licht, maar werd je tijdens het oversteken aangereden door een scooter? Dan is er een grote kans dat je recht hebt op een schadevergoeding. In dat geval moet de tegenpartij de geleden en nog te lijden schade vergoeden. De schadevergoeding wordt berekend over zowel de materiële als de immateriële schade. Een belangrijke factor bij letselschade is aansprakelijkheid. Letselschade is pas verhaalbaar als er een aansprakelijke tegenpartij is of wanneer jij aanvullend verzekerd bent. Met een ‘eigen inzittenden’-verzekering kan je ook een letselschade claimen. Bij HAYA Letselschade bieden wij hulp bij het beoordelen van jouw specifieke situatie en adviseren wij de beste manier van het claimen van letselschade.

Letselschade berekenen

Het proces begint vaak bij het in kaart brengen van de ernst van de situatie. Bij de berekeningen van de (im)materiële schade is een professionele letselschadeadviseur aanwezig om tot een passend bedrag te komen en te zorgen dat jij als slachtoffer een eerlijke vergoeding ontvangt. Door onze rekenkundige specialisten wordt bijvoorbeeld het verlies aan inkomsten op maat berekend. Tijdens het beoordelen van letselschade wordt rekening gehouden met meerdere aspecten, zoals:

  • Ernst van het letsel
  • Invloed van het letsel op het dagelijks leven
  • Tijdsduur van het herstel
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Leeftijd
  • Opleiding
  • Carrièremogelijkheden
  • Privésituatie

Na een ongeval kan je ook psychisch letsel opgelopen hebben, waardoor je levensvreugde aanzienlijk is afgenomen. De vergoeding die je hiervoor kan ontvangen, wordt smartengeld genoemd. Deze vorm van schade is subjectief en daardoor moeilijker meetbaar dan bijvoorbeeld medische kosten of salaris. Om het smartengeld goed te kunnen berekenen, wordt naar vergelijkbare letselschadezaken gekeken.

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke kennismaking met onze cliënten, zodat we de juiste hulp kunnen bieden. Daarom starten we het proces altijd met een eerste kennismakingsgesprek, zodat er een goed beeld geschetst kan worden van het ongeval en het opgelopen letsel. Tijdens het schadeclaimproces krijg je een persoonlijke dossierbehandelaar toegewezen die minstens iedere twee weken contact met je houdt.

Hulp van HAYA Letselschade

Van licht letsel tot ernstig letsel; bij HAYA Letselschade behartigen wij de belangen van een slachtoffer na een ongeval. Wij regelen een schadevergoeding voor de geleden en nog te lijden schade. Dit doen wij op een transparante en persoonlijke manier, als cliënt ben jij altijd up-to-date van de ontwikkelingen. Wil je meer informatie over de hulp die HAYA Letselschade biedt? Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag al je vragen.