Letselschade door een verkeersongeval

Ga terug

Er vinden jaarlijks veel verkeersongevallen plaats in Nederland. Deze ongevallen gaan vaak gepaard met schade. Een verkeersongeval kan onaangename gevolgen hebben. Zo kan je een aantal dagen uit de roulatie zijn door een hersenschudding of zelfs enkele maanden last houden van je gewrichten door een whiplash. Deze vervelende bijkomstigheden zijn vaak te verhalen bij de tegenpartij in de vorm van een schadevergoeding voor de geleden en nog te lijden schade. HAYA Letselschade helpt je na een verkeersongeval verder bij dit proces.

Letselschade verkeersongeval

Whiplash letselschade

Kop-staartbotsingen zijn één van de meest voorkomende ongelukken in het verkeer. Hierbij krijgt het slachtoffer van achteren een enorme klap naar voren. De kans op letselschade in de vorm van een whiplash is hierbij groot, omdat je nek zwaar belast wordt. Je spieren, gewrichten en zelfs zenuwen kunnen hierbij ook aangetast worden. Een whiplash kan zowel lichamelijke als psychische klachten veroorzaken. Soms is dit direct na het ongeval duidelijk, maar de realisatie kan ook pas later komen. Letselschade in de vorm van een whiplash is in veel gevallen te claimen bij de tegenpartij.

Letselschade claimen

Heb je letsel opgelopen na een verkeersongeval? De eerste stap bij het claimen van letselschade is contact opnemen met onze letselschadespecialisten. Van een whiplash tot een gebroken been; letsel dat je opgelopen hebt door het toedoen van een ander kan je claimen bij een tegenpartij. HAYA Letselschade heeft verstand van alle benodigde stappen en helpt je bij het claimen van de letselschade.

Na het verkeersongeval zijn er alvast twee dingen die je zelf kan doen: een schadeformulier invullen en de huisarts bezoeken. Om de schade te kunnen claimen, moet er een aansprakelijke tegenpartij zijn. Daar komt het schadeformulier om de hoek kijken; dit schetst een goed beeld van het ongeluk en de aansprakelijke partij. Daarnaast is een bezoek aan de huisarts niet alleen verstandig met het oog op jouw lichamelijke gesteldheid, maar ook voor de letselschadeclaim. Zo is er namelijk een duidelijk verband te leggen tussen de klachten en het ongeval. 

HAYA Letselschade helpt

Van licht letsel tot ernstig letsel; bij HAYA Letselschade behartigen wij de belangen van een slachtoffer na een ongeval. Wij regelen een schadevergoeding voor de geleden en nog te lijden schade. Dit doen wij op een transparante en persoonlijke manier, als cliënt ben jij altijd up-to-date van de ontwikkelingen. Wil je meer informatie over de hulp die HAYA Letselschade biedt? Neem dan gerust contact met ons op.