HAYA Letselschade: jouw belangen voorop

Ga terug

Als je letsel hebt opgelopen door toedoen van een ander, kan je een schadevergoeding aanvragen. Wij zorgen ervoor dat jij een passende vergoeding krijgt voor de schade die jij geleden hebt. HAYA Letselschade beschikt over de juiste expertise om dit proces zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen.

Stappen letselschade claimen

Er is een aantal stappen die je moet doorlopen wanneer je letsel opgelopen hebt door een ongeval op werk, in het verkeer of elders. Aan het uitvoeren van deze stappen is veel wet- en regelgeving verbonden. Wanneer je niet bekend bent met deze regelgeving, is het prettig als HAYA Letselschade je helpt bij dit proces. Dat doen we dan ook graag.

Stap 1: Experts inschakelen

Neem contact op met onze letselschadeadviseurs om het proces van de letselschadeclaim in gang te zetten. Wij begeleiden jou tijdens alle stappen en zorgen dat jij zo min mogelijk omkijken hebt naar dit proces. Zo kan jij je focussen op je herstel.

Stap 2: Aansprakelijkheid vaststellen

Een belangrijk onderdeel tijdens het claimen van de letselschade is de aansprakelijkheid van de tegenpartij vaststellen. Zonder een aansprakelijke tegenpartij kan de letselschade nergens verhaald worden (tenzij je beschikt over een aanvullende dekking). Neem als voorbeeld een auto-ongeluk. Hierbij kan het ingevulde schadeformulier gebruikt worden om vast te stellen wie de aansprakelijke partij is. In andere gevallen moet je een aangetekende brief versturen en de reactie van de tegenpartij afwachten.

Stap 3: Schadeclaim berekenen

Ieder ongeval is anders. Om de schadevergoeding goed te berekenen is een professioneel letselschadeadviseur nodig. Met behulp van rekenkundige specialisten wordt een eerlijke vergoeding berekend waarbij rekening gehouden wordt met zowel de materiële als de immateriële schade.

Stap 4: Letselclaim vaststellen

Nadat onze specialisten een berekening hebben gemaakt, wordt de letselclaim vastgesteld. Hiervoor zal overleg met de tegenpartij plaatsvinden. Tijdens deze fase wordt onderhandeld over de schadevergoeding. Samen met jou en de tegenpartij komen we tot een overeenkomst over de compensatie. Zodra de letselclaim is vastgesteld, moet de schadevergoeding worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. 

Stap 5: Schadeclaim afwikkelen

Het is mogelijk dat het lang duurt voordat de schadeclaim is afgehandeld. Het kan dan gaan over maanden tot zelfs jaren. Een schadeclaim is pas afgehandeld als jij helemaal genezen bent of wanneer de klachten stabiel blijven.

Hoogte van mijn letselschadeclaim

De hoogte van de letselschade verschilt per situatie. Zo kan iemand die verlamd is geraakt en zijn werk niet langer kan uitvoeren een hogere schadevergoeding krijgen dan iemand die een hersenschudding op heeft gelopen en slechts schade heeft aan zijn/haar fiets. Vaste bedragen voor letselschade zijn er dus niet. Aan de hand van vergelijkbare ongevallen en persoonlijke omstandigheden wordt een passend bedrag bepaald. Hierbij wordt gekeken naar het verloop van het ongeval en de gevolgen ervan. Bij HAYA Letselschade kunnen wij door onze ervaring een passende vergoeding vaststellen en claimen. 

Hulp van HAYA Letselschade

Van licht letsel tot ernstig letsel; bij HAYA Letselschade behartigen wij de belangen van een slachtoffer na een ongeluk. Wij regelen een schadevergoeding voor de geleden en nog te lijden schade. Dit doen wij op een transparante en persoonlijke manier, als cliënt ben jij altijd up-to-date van de ontwikkelingen. Wil jij meer informatie over de hulp die HAYA Letselschade biedt? Neem dan gerust contact met ons op. 

Meld direct je letselschade

Kan je niet langer wachten? Bel ons direct!

010 – 200 20 50

We nemen dezelfde dag nog contact met je op! Wacht niet te lang met je aanvraag.