RN Letselschade - Rolstoel RN Letselschade - Rolstoel

Fracturen bij letselschade Fracturen bij letselschade

Fracturen bij letselschade kunnen ingrijpend zijn, zowel fysiek als emotioneel. Het is essentieel dat je de verschillende soorten fracturen begrijpt, hoe deze behandeld worden, en welke juridische stappen je kunt ondernemen als je letselschade hebt opgelopen.

Fracturen bij letselschade kunnen ingrijpend zijn, zowel fysiek als emotioneel. Het is essentieel dat je de verschillende soorten fracturen begrijpt, hoe deze behandeld worden, en welke juridische stappen je kunt ondernemen als je letselschade hebt opgelopen.

Wanneer men over fracturen spreekt, dan worden daarmee botbreuken bedoeld. Er zijn veel verschillende soorten botbreuken: van een scheurtje tot een breuk of zelfs een volledige verbrijzeling van een bot. De klachten van een fractuur kunnen dan ook sterk uiteenlopen, evenals de herstelperiode. Ook de behandeling van een fractuur verschilt. We kennen allemaal wel het been in het gips maar dat is lang niet altijd de enige behandeling van een botbreuk. Het oplopen van een botbreuk is pijnlijk en kan daarnaast een behoorlijke impact hebben op uw leven. Werken is in veel gevallen een tijd niet mogelijk en ook bij de persoonlijke verzorging heeft men vaak hulp nodig. Denk aan hulp bij het wassen en aankleden maar ook aan het verzorgen van de huishouding, het uitlaten van de hond of het verzorgen van kinderen.

Veel ongelukken vinden plaats in en om het huis zonder dat daarbij een derde is betrokken. Bijvoorbeeld een val van een trap of struikelen over een losliggend kleedje. Je kunt echter ook een fractuur oplopen door de schuld van iemand anders. Door een verkeersongeval of een arbeidsongeval. Loop je een of meer fracturen op door de schuld van iemand anders, dan heb je recht op een volledige schadevergoeding van alle kosten die met het letsel samenhangen.

Soorten fracturen en herstel

Zoals hier voor al aangehaald zijn er veel soorten fracturen. Allereerst is natuurlijk van belang welk bot is gebroken. Dan zijn er ook verschillende soorten breuken, van eenvoudige tot zeer gecompliceerde. Ook van belang is de vraag of er een gewricht bij is betrokken. Dit maakt de breuk moeilijker te behandelen en de herstelperiode langer. Ook de toestand van de spieren en pezen rondom de breuk is belangrijk. Zijn er ook scheuren in bijvoorbeeld spieren, banden of pezen dan zal herstel langer duren.

Er zijn drie behandelmethodes: conservatief, een gipsbehandeling of een operatieve behandeling. Met de conservatieve behandeling wordt bedoeld dat geen directe behandeling wordt ingezet maar wordt volstaan met rust en oefeningen. Denk aan een arm in een mitella, een steunkous of een drukverband. Veel botbreuken worden behandeld met gips. Het gips dient als een soort spalk waardoor het betreffende lichaamsdeel, meestal een arm of een been niet meer kan worden bewogen. Het gips moet op zo’n manier worden aangebracht dat de zwelling rondom de breuk voldoende ruimte krijgt zodat de bloedsomloop niet wordt belemmerd. Tenslotte is er nog een operatieve behandeling van een fractuur. Hierbij worden botstukken aan elkaar bevestigd met schroeven, pennen of plaatjes.

De herstelperiode van een botbreuk kan variëren van enkele weken tot maanden. Ook de leeftijd en de conditie van het slachtoffer spelen hierbij een rol. Zo geneest een eenvoudige botbreuk bij een jong kind binnen 2 tot 6 weken. Ouderen hebben aanzienlijk langer nodig om te herstellen van een botbreuk. Uiteraard speelt hierbij ook weer een rol hoe ernstig de botbreuk is en of er een gewricht, letsel van spieren en dergelijke bij is betrokken.

Ons team staat voor jou klaar

mw. mr. S. Gholamalian

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. mr. H.A. de Jongh

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

"There is no elevator to succes, you need to take the stairs."

Bekijk ons team

Letselschade vergoeding

Is de fractuur de schuld van iemand anders en kun je deze persoon aansprakelijk stellen, dan heb je recht op een volledige letselschade vergoeding. Alle kosten die met de fractuur samenhangen komen voor vergoeding in aanmerking. Denk aan alle medische kosten die door ziektekostenverzekering niet worden vergoed, vergoeding van kosten omdat je een taxi naar het werk of de dokter heeft moeten nemen, vergoeding van gederfde inkomsten omdat je een tijdje niet kon werken of minder kon werken en alle andere kosten die samenhangen met de botbreuk. Neem contact op met RN Letselschade als je advies wilt over letselschade vergoeding bij fracturen.

Letselschade melden

Letselschade formulier

  • Max. bestandsgrootte: 128 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zeggen klanten over ons

Contact met RN Letselschade voor een letselschadevergoeding

Wanneer je contact opneemt met de experts van RN Letselschade, ontvang je gegarandeerd snel en vrijblijvend advies. Binnen 60 minuten spreek je een letselschadespecialist die naar jouw verhaal luistert en jou adviseert over de volgende stappen.

Direct berekenen
WhatsApp 9:00 tot 21:00 online